Yeni Köpek Sahibi Olacaklara Tavsiyeler

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tavsiyeler:

  1. Köpek sahibi olmak isteyen herkesin öncelikle yapması gereken bir uzmana danışmaktır.
  2. Danışacağınız uzman, alacağınız veya almayı düşündüğünüz köpeğin yaşam tarzınıza, yaşadığınız mekana ve alışkanlıklarınıza uyup uymayacağını size söyleyebilir. Eğer seçtiğiniz köpek yaşam tarzınıza uyum sağlayabilecek özelliklere sahip değilse hem siz hem de köpeğiniz olumsuz yönde etkilenebilir.
  3. Sahiplenmeyi düşündüğünüz köpeğin cinsini, karakterini, boyutlarını ve çocuklar ile iletişimini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.
  4. En önemlisi köpeği hangi amaçla tercih ettiğinizi iyi bilmelisiniz. Örneğin bir Golden Retriever’ın fabrika bekçiliği yapmasını bekleyemezsiniz. Golden Retriever aile yaşamı için daha uygunken bir Alman Çoban Köpeği bekçilik için daha uygundur.
  5. Sahiplenmeyi düşündüğünüz köpeğin mutlaka yetkin bir yetiştirici veya güvenilir bir petshop’dan aldığınıza emin olun. İlk bakışta size sağlıklı gibi görünen yavru siz aldıktan kısa bir süre sonra hastalanabilir hatta ölebilir. Bu yüzden güvenilir bir yeri tercih edin. Mutlaka yazılı bir şekilde köpeğin sağlığı garantilensin.
  6. Yavru köpek aldığınızda ilk kontrol sağlık açısından yapılmalıdır. Onu derhal bir veteriner kontrolünden geçirerek ilerideki hastalıklara karşı aşılarını yaptırın. Bu aşılardan bazıları köpeğinizi aldığınız yer tarafından yapılmış olabilir, bunun için yavruların aşı karnesini isteyin ve kontrol ederek hangi aşıların yapıldığını değerlendirin. Aşıların gerçekten yapılıp yapılmadığını daha sağlıklı değerlendirebilmek için aşıları yapan veterinerlerle konuşmanız gerekebilir.
  7. 2 buçuk aylıktan küçük olmayan ve en az 3 aşısı yapılmış yavruları tercih etmeniz faydalı olabilir.

    Peki eve geldikten sonra…

  8. Köpeğinizi eve getirdikten sonra ilk birkaç gece yatak odanızda uymasına izin vermelisiniz. Bütün bu deneyim onun için korkutucu olacaktır, yanında olarak onu rahatlatabilirsiniz.
  9. Tuvaletini yapması için tek bir yer seçmeye çalışın. Böylece tuvaletini sadece oraya yapmaya alışacaktır.
  10. Köpeğiniz için belli bir rutin oluşturmaya özen gösterin.
  11. Köpeğiniz için koyduğunuz kurallara sizinle birlikte yaşayan diğer kişilerle paylaşın ve onların da bu kurallar doğrultusunda hareket etmesi gerekir.
  12. Büyüyünce yapmasını istemediğiniz hareketleri küçükken yapması için teşvik etmeyin. Yavruyken hoplayıp zıplaması size tatlı gelebilir, ancak büyüyüp kilosu artınca üzerinize zıplaması size eskisi kadar tatlı gelmeyecektir.
  13. Köpeğinizi park gibi açık alanlara götürerek hem diğer insanlarla hem de diğer köpeklerle sosyalleşmesini sağlayın.
  14. Köpeğiniz iyi bir davranış sergilediğinde onu ödüllendirin.
  15. Eğer zarar vermesini istemediğiniz bir eşyanız varsa onu uzun bir süre göz önünden kaldırmak iyi olabilir.
  16. Köpeğinizin dışkısını gözlemlemeniz onun sağlıklı olup olmadığını kontrol etmenin en hızlı yöntemidir. İshal veya dışkısında kan görürseniz veterinere gitmeniz gerekmektedir.
  17. Köpeğinize oyuncaklar almanız onun evdeki diğer eşyaları çiğnemesini engelleyebilir. Bu oyuncaklar pahalı olmak zorunda değildir. Plastik bir su şişesi onları saatlerce oyalayabilir. Ayrıca oyuncaklarını değiştirmeniz onlardan sıkılmasını engeller.
  18. Yavru köpekler ısırabilir. Sizi ısırdığında ve canınız acıdığında ona vurarak veya bağırarak tepki göstermeyin. Sizin canınızı acıtmak için ısırmadığını göz önünde bulundurun.
  19. 6-10 aylık olduğunda köpeğinizin ergenliği için hazır olun. Ergenlik dönemi daha da zorlayıcı olacaktır.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Yazar Hakkında

20.10.1980 yılında doğdu. 1995 yılında bir köpek eğitim merkezinde köpek eğitim mesleğine başladı. 1998 yılında Academy Dog Kennels köpek eğitim merkezinden sertifika aldıktan sonra Bursa Gemlikte göverine askeri veteriner okulu’nda devam etti. 2002 yılından itibaren evinizdeegitim.com projesine başlayarak Türkiye’de ilk olarak evde köpek eğitimine başlayan kişi oldu. Meslek hayatında çok sayıda köpek eğitimine imza atarak tecrübesine tecrübe katmış ve mesleğinin zirvesinde bir köpek eğitmeni olarak kariyerini devam ettirmektedir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Yorum bırakmak ister misiniz?

Arayın
WhatsApp chat