Köpek Sahibi Olmaya Hazır Mısınız?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Köpek almadan önce:

  1. Size uygun köpek cinsini belirleyin.
  2. Alacağınız köpek hakkında bilgi sahibi olun.
  3. Köpeği alma amacınız oldukça önemlidir. Korunma, arkadaş veya spor amaçlı köpek alabilirsiniz. Ancak seçeceğiniz köpeğin özelliklerinin amaçlarınıza uygun olmasına dikkat edin.
  4. İçinizde mutlaka hayvan sevgisi olmalı.
  5. Köpek sahibi olabilmek için mutlaka boş zamanınız olmalı. Köpeğinize zaman ayıramazsanız mutsuz ve yalnız bir köpeğe sahip olursunuz.
  6. Alacağınız köpeğin özelliklerine göre evinizin müsait olması gerekir. Köpeklerin yaşam alanı onlar için oldukça önemlidir.
  7. Bir köpek sahibi olarak alacağınız sorumluluğun farkında olmalı ve bu sorumluluğu almaya hazır olmalısınız. Köpeğinizin sabah akşam yemeğini vermek, onu dolaştırmak, onunla vakit geçirmek, sosyalleşmesini sağlamak, hastalandığında veterinere götürmek, ilaçlarını vermek, banyo yaptırmak ve bakımını sağlamak zorundasınız. Tatile gittiğinizde onu kime bırakacaksınız, yataktan çıkamayacak kadar hastalandığınızda ona kim bakacak, geç uyandığınızda ve işe yetişmeniz gerektiğinde onu dolaştırmaya kim götürecek veya akşam eve geç geldiğinizde ona yemeğini kim verecek? Bütün bunlara hazırlıklı olmalısınız.
  8. Köpeğinizle birlikte en az bir 14-16 yıl kadar birlikte olacaksınız. Bu süre boyunca köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlıklı olmalısınız.

YERİNİZ KÖPEK BESLEMEK İÇİN NE KADAR MÜSAİT?

Köpek almadan önce köpeğinize ayıracağınız yer oldukça önemlidir. Onların enerjilerini atabilecekleri bir mekana sahip olmaları gerekmektedir. Oksijeni bol, geniş mekanlar onlar için çok faydalıdır. Havanın bol oksijenli olması sağlık bakımından da şarttır, her canlıda olduğu gibi oksijen hayattır. Eğer bahçeniz varsa işiniz kolay, yoksa işiniz oldukça zor olabilir.

Köpek beslemenin temel kurallarından olan bahçe unsuru bu nedenle çok önemlidir. Bahçede her gün bir saat köpeğinizi serbest bırakmanız, onun toprakla teması sinir sistemine iyi gelecektir. Bahçede köpeğinizi fazla kısıtlamayın, bırakın özgürce dolaşsın, koşsun, yuvarlansın. Köpeğiniz, stresini atıp durgunlaşınca akşam gezintiye de çıkarabilirsiniz. Gezintiye çıkamayacağınız zaman köpeğinizle bahçede de egzersiz yapabilirsiniz.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Yazar Hakkında

20.10.1980 yılında doğdu. 1995 yılında bir köpek eğitim merkezinde köpek eğitim mesleğine başladı. 1998 yılında Academy Dog Kennels köpek eğitim merkezinden sertifika aldıktan sonra Bursa Gemlikte göverine askeri veteriner okulu’nda devam etti. 2002 yılından itibaren evinizdeegitim.com projesine başlayarak Türkiye’de ilk olarak evde köpek eğitimine başlayan kişi oldu. Meslek hayatında çok sayıda köpek eğitimine imza atarak tecrübesine tecrübe katmış ve mesleğinin zirvesinde bir köpek eğitmeni olarak kariyerini devam ettirmektedir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Arayın
WhatsApp chat